Suomalaista kartongin ekstruusiopäällystystä Metsä Boardin Husumin tehtaalle

Euroopan suurin taivekartongin valmistaja Metsä Board käynnisti huhtikuussa 2017 uuden ekstruusiopäällystyslinjan Husumin tehtaallaan Ruotsissa. Yhtiön 38 miljoonan euron investointi mahdollistaa PE-päällystetyn kartongin 100 000 tonnin vuosituotannon. Päällystetty kartonki soveltuu ruoka- ja tarjoilupakkauksiin keveytensä, riittävän jäykkyytensä sekä kosteudelta ja rasvalta suojaavuuden ansiosta.

Extron-Mecanor päällystyslinjan toimittajaksi

Metsä Board valitsi päällystyslinjan toimittajiksi Raumaster Paperin ja Extron-Mecanorin, jolla on jo ennestään kartongin päällystysreferenssejä mm. Stora Enson Imatran tehtaalla. Extron-Mecanor toimitti kaiken PE-ekstruusiopäällystykseen tarvittavan teknologian auki- ja kiinnirullainten välille kartongin esikäsittelystä (liekkikäsittely) kaksipuoleiseen PE-päällystykseen ja sen jälkeiseen jälkikäsittelyyn (sähkökoronointi).

PE-päällystykseen kuuluivat Extron-Mecanorin toimittamat raaka-ainesiilot ja siirtojärjestelmä, ekstruuderivaunut ja laminaattori. Raumasterin toimitukseen sisältyivät laitteet ja käyttötekniikka radan hallintaan ja auki- ja kiinnirullaamiseen sekä päällystettyjen rullien hallinta.

Näin merkittävää avaimet käteen -projektia varten Extron-Mecanor loi oman projektiorganisaation jossa toimivat saumattomasti yrityksen eri toiminnot: myynti, osto, projektihallinta, suunnittelu, toteutus, logistiikka, testaus sekä käyttöönotto ja koulutus.

Taivekartongin PE-päällystyslinja päällystämättömältä rullalta päällystetylle rullalle. Ihmiset oikeassa mittakaavassa.

Päällystyslinja

Kartongin päällystys polyeteenillä vaatii toimivan raaka-aineen varastointi- ja siirtojärjestelmän ekstruudeille sekä raaka-aineiden tarkan, gravimetrisen annostelun ekstruudereille.

Ekstruuderit (3 x Ex-160) sijoitettiin kahteen ekstruuderivaunuun, jotka ovat kartonkilinjaan nähden poikittain ja ovat ajettavissa radalle ja tarvittaessa radalta pois. Vaunuja tarvitaan kaksi, sillä kartongin PE-päällystys on kaksipuoleista. Toiseen vaunuun sijoitettiin kaksi 160 mm ekstruuderia ja toiseen yksi. Ekstruuderit tuottavat maksimissaan polyeteeniä jopa 3300 kiloa tunnissa.

Ennen päällystystä kartonki esikäsitellään liekkikäsittelyllä, jonka tehtävänä on varmistaa kartongin pinnan ja PE-päällysteen välinen hyvä kiinnipysyvyys, adheesio. Liekkikäsittelyn jälkeen 3540 mm leveä kartonkirata viedään laminaattorille, jossa kartonki päällystetään 600 m/min ratanopeudella.

Päällystyslinjan automaatio

Extron-Mecanorin toimitusvastuisiin kuului myös päällystyslinjan sähköistys ja automaatio. Sähkö- ja automaatiosuunnittelu vaati tuhansia työtunteja ja hyvän suunnittelun tuloksena syntyi kymmenien Profinet-asemien, lukuisten taajuusmuuttajien ja yli 1000 I/O-pisteen laajuinen automaatiototeutus.

Käyttöliittymän päällystyksen hallintaan tarjoavat neljä paikallista operointipaneelia sekä valvomo. Laadukkaan ja häiriöttömän prosessin suorituskyvyn takaamiseksi automaatio sisältää satoja käyttäjiä ja prosessia suojaavia hälytyksiä sekä mitattuihin prosessisuureisiin perustuvia säätöjä, joista gravimetrinen annostelu ja ekstruusion lämpötilan säätö ovat pitkäaikaisen tuotekehityksen ja kokemusperäisen osaamisen tulos.

Avaimet käteen -toimitus

Extron-Mecanor oli vahvasti mukana kouluttamassa asiakasta uuden päällystyslinjan ajoon ja osallistui linjan testaukseen, käyttöönottoon ja operaattoreiden koulutukseen. Toimivan ja kiinteän asiakaskommunikoinnin ansiosta päällystyslinjan toimitus oli Extron-Mecanorille mieluinen voiman- ja taidonnäyte.

Tiivistelmä MuoviPlast-lehden 3/2017 artikkelista MuoviPlast 03-2017.