Modernisoinnilla lisää älyä tuotantolinjalle

Yleiset syyt tuotantolinjan modernisoimiselle ovat tuottavuuden ja toimintavarmuuden paraneminen sekä se, että saadaan siirrettyä ihmisiä fiksumpiin töihin. Toisin sanoen säästetään.

Sähkö- ja automaatiolaitteiden elinkaari ei ole yhtä pitkä kuin raudalla. Vanhoihin koneisiin ei välttämättä saa enää komponentteja ja varaosia, ja monet komponentit sisältävät ohjelmointia, johon sopivia ohjelmia ei enää ole tai ei ainakaan ole ihmisiä jotka osaisivat kyseistä ohjelmointikieltä.

Esimerkiksi ekstruuderin ikä voidaan tuplata. Automaatio on yleensä heikoin lenkki: vaikka komponentit on tehty teolliseen tuotantoon, ne eivät kestä ikuisesti. Säännöllisellä huollolla ekstruuderille saadaan toinen kaksikymmentä vuotta toimintaikää.

Vielä parempia syitä

Kun modernisoidaan 15–20 vuotta tai sitäkin vanhempia koneita, saadaan tuotantoon huomattavasti parempaa tekniikkaa. Taajuusmuuttajat ja moottorit ovat kehittyneet, koneisiin on tullut lisää älyä, ulos saadaan enemmän tietoa ja parempia raportteja. Lisäksi uudet järjestelmät vaativat huomattavasti vähemmän energiaa.

Energian kulutusta voidaan mitata ja näin osoittaa CO2-päästöjen väheneminen. Konkreettisesti. Mitataan vanha järjestelmä ennen modernisointia, ja uusi järjestelmä mittaa energiankulutusta automaattisesti.

Valvonta etänä

Järjestelmien ja ohjauksen modernisoinnin yhteydessä otetaan usein käyttöön etävalvonta ja etähallinta. Osa huolloista voidaan tehdä etänä, mutta myös vikojen etsiminen helpottuu. Esimerkiksi moottorin laakerin kuluminen näkyy siinä, että moottori ottaa enemmän virtaa kuin ennen. Näin huoltoseisokit voidaan tehdä ennakoidusti.

Extron-Mecanorilla 40 vuoden kokemus muovikoneiden valmistamisesta ja kehittämisestä

Extron-Mecanor on yhdistelmä Extron Engineering Oy:n vankkaa muovikalvojen valmistustekniikan ja Mecanor Oy:n kattavaa muoviputkien ja -profiilien käsittelyn osaamista. Markkinoiden pitkäaikaisena toimijana meillä on laaja tietämys asiakkaidemme prosesseista. Siihen perustuen voimme tarjota käytännöllisiä ja innovatiivisia ratkaisuja.

Tule tutustumaan meihin K-messuille K-MESSE Düsseldorf 19.10 – 26.10.2016, osasto 11 F 26.

k-fair extron-mecanor

Julkaistu LinkedInissä 2.9.2016